Bio kuchyňa

11. 3. 2021

Väčšina veľkých rozhodnutí sa začína doma v kuchyni. A to doslova. Uvažujete nad ekologickejším spôsobom života, aby sa nám na našej zemi žilo lepšie? Ak áno, pustite sa s nami do toho a začnite práve v tej Vašej. Poznáme veľa prípadov, kedy ľudí odrádza ekonomická stránka ekologickejších produktov. Ale zdanie klame! Prevažná časť je na viac použití a napríklad úsporné elektrické spotrebiče šetria Vašu peňaženku roky.


V neposlednom rade k ekologickej kuchyni patrí aj zaobchádzanie s odpadmi a recyklovanie. Ak je to pre Vás španielska dedina, nezúfajte. Google Vám aj tentokrát správne poradí ako triediť odpad alebo ak obľubujete trávenie času na sociálnych sieťach, nájdete tam množstvo inšpiratívnych profilov, kde okrem rád spoznáte aj dopady neekologického správania. 


A čo biologický odpad? Ten viete taktiež využiť vo svoj prospech. Zabudnite na kopu “hnoja” dnes už do Vašej záhradky existujú naozaj okrasné kúsky. Ak zúfate, že bývate v byte a téma kompostu sa Vás netýka, ste na omyle. Obchody s ekologickým sortimentom ponúkajú aj mini kompostériky, ktoré ľahko uložíte aj v malej kuchyni.



Ak je pre Vás výmena spotrebičov alebo delenie odpadu vysoká méta, skúste na začiatku vymeniť napríklad mikroténové sáčky za včelie obaly, ktorých používanie je dlhodobé. 


Verili by ste, že najúčinnejšie ekologické čistiace prostriedky máte aj Vy vo Vašej špajzy? Univerzálnymi čističmi sú ocot, citrónová šťava a sóda bikarbóna. Tak čo priatelia, začnete ekologicky experimentovať aj vo Vašej kuchyni alebo ste už tak dávno spravili?